fűtésszerelő

Fűtésszerelés Budapest, Fűtésszerelő - Péter Segít

Fűtésszerelés Budapest, Fűtésszerelő - Péter Segít

A fittségé válás alapszabályai!

2021. október 29. - Fűtésszerelés Péter

A fittségé válás alapszabályai!

 

A "fitnesz" szó sokféle dolgot jelenthet a különböző emberek számára. Bár nem kell kőkemény testtel rendelkeznie ahhoz, hogy fittnek tekintse magát, ez a cikk megadja Önnek azokat az erőforrásokat, amelyekre szüksége van ahhoz, hogy elindulhasson az úton, ha bármilyen fittségi szintre vágyik.

A futás nagyszerű gyakorlat a teljes test fittségéhez. Ha még nem ismeri a futás technikáját, érdemes legalább 30 perces gyaloglással kezdeni, hetente több napon át, mielőtt futóprogramba kezdene. A jó cipő különösen fontos a futók számára, mivel védi a lábát és megelőzi a sérüléseket.

A fittsége javítása érdekében próbáljon meg minden nap egy kicsit edzeni. Ez sokkal előnyösebb, mintha hetente egyszer végezne egy edzés-"dorbézolást". Ha beépíti a testmozgást a napi rutinjába, könnyebben tartja majd az edzés lendületét, és ez azt jelenti, hogy nem fog rettegni, és nem próbálja elkerülni a túl hosszú edzéseket.

Válassza ki a teste számára ideális napszakot az edzéshez. Egy reggeli embernek elég könnyű lesz beilleszteni az edzésprogramját a nap korai szakaszába, míg aki a nap későbbi szakaszában érzi magát a legjobban, annak érdemes várnia a délutáni vagy esti órákig az edzéssel. Ha akkor edz, amikor a teste és az elméje csúcsformában van, a lehető legjobb eredményeket fogja elérni.

Egy jó tipp, ami segít a fittség elérésében, hogy minden este legalább nyolc órát aludjon. A testünk alvás közben hormonokat szabadít fel, és ha rövidre vágja az alvást, nem élvezheti a teljes hasznot. Nyolc óra alvás, vagy annál több, elegendőnek kell lennie.

A 24 órás edzőterem hasznos szövetségese lehet a teljes fittségért folytatott küzdelemben. Bár a következetes edzésrutin kialakítása jó dolog, mi van akkor, ha a leendő fitneszmágus időbeosztása azt diktálja, hogy csak hajnali kettőkor van ideje edzeni? Egy mindig nyitva tartó edzőterem felkutatása segít az edzőknek a szokatlan időbeosztásban dolgozni anélkül, hogy feláldoznák fitneszcéljaikat.

A szebb lábak érdekében végezzen olyan gyakorlatokat, amelyek kifejezetten a lábakra összpontosítanak. Míg a szív- és érrendszeri edzés nagyszerű lehet a fogyáshoz, nem olyan hatékony a konkrét testrészek javításában. Próbáljon ki olyan gyakorlatokat, mint a guggolás, és a lábhajlítás. Vádliemeléseket is érdemes végeznie álló és ülő helyzetből egyaránt.

Az egyik legnagyobb kifogás a testmozgás mellőzésére az, hogy van mit csinálnia, nincs ideje. Miért ne vásárolhatna tehát futópadot? A futópad használata lehetővé teszi, hogy munka közben elintézze a dolgait. Elvégezheti az iskolai feladatokat, tévézhet, átnézheti a munkafeladatokat, vagy akár csak olvashat egy könyvet.

Győződjön meg róla, hogy a jobb eredmények elérése érdekében az összes izomcsoportot egymás után edzi meg a karjaiban. Próbálja meg a különböző csoportokat egymás után megdolgoztatni az edzések során. Például eddze meg a bicepszét, majd közvetlenül utána a tricepszét. Így az egyik izomcsoport pihen, miközben a másikat dolgoztatja, és nem lesz szüksége hosszú szünetekre mindegyiknek a gyakorlatok között.

A valódi erőfejlesztés érdekében ügyeljen arra, hogy az izomcsoportjait sokféleképpen edzze. Ha egy izomcsoport esetében ragaszkodik egy edzésformához (például csak a gépi munka), az növelheti az erejét az adott tevékenységgel kapcsolatban, de valójában gyengítheti, amikor más, a teste által nem megszokott tevékenységekről van szó.

Most, hogy kapott néhány hasznos tippet és tanácsot a fitneszről általánosságban és arról, hogyan kapcsolódik az általános egészségéhez és jólétéhez, kimehet, munkába állíthat néhányat ezekből az információkból, és valóban elkezdhet változást elérni abban, ahogyan kinéz és ahogyan érzi magát.

A bejegyzés trackback címe:

https://futesszerelesbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr8216739304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása