fűtésszerelő

Fűtésszerelés Budapest, Fűtésszerelő - Péter Segít

Fűtésszerelés Budapest, Fűtésszerelő - Péter Segít

Top Laptop tippek egyenesen a technológiai szakértőktől

2021. május 17. - Fűtésszerelés Péter

Top Laptop tippek egyenesen a technológiai szakértőktől

 

A fene egye meg, új laptopot akarsz, méghozzá azonnal! A probléma az, hogy fogalmad sincs, hol keresd, mit keress, és hogyan tudsz jó üzletet kötni. Nincs erre sok időd, ezért nézd meg ezt a cikket, hogy kapj egy gyors leckét az okosabb laptopvásárlásról.

Laptop vásárlásakor döntened kell a Mac és a PC között. Mindkettő más-más dolgokban jó. Ha hatalmas szimulációkat szeretnél futtatni, videókat szerkeszteni, vagy több száz réteggel dolgozni a Photoshopban, akkor érdemes Mac-et beszerezned. Ha sok játékkal szeretnél foglalkozni, ahol bütykölheted az alkatrészeket, vagy sok megfizethető specifikációjú számítógépet szeretnél használni, akkor lehet, hogy PC-t szeretnél.

Mielőtt elkezdenéd a laptopvásárlást, szerezz elképzelést arról, hogy milyen munkát vársz tőle. Előfordulhat, hogy a valóban szükséges munkához nincs szükséged a szuperdrága csúcsmodellre. Ezzel rengeteg pénzt spórolhatsz meg.

Ne legyél annyira lelkes, hogy új laptopot vásárolj, hogy ne végezd el a megfelelő kutatást. Ha olyan laptopot találsz, amely jóval olcsóbb, mint a többi, amit megnéztél, lehet, hogy nem is olyan jó üzlet. Sőt, akár riadalomra is adhat okot. Próbáld meg elkerülni az átveréseket és a rosszul elkészített gépeket.

Ha jellemzően csak az interneten keresgélsz, e-maileket csekkolsz és kisebb szövegszerkesztési feladatokat végzel a számítógépeddel, fontold meg egy Netbook megvásárlását. Ezek a készülékek olcsók és könnyűek, de működésükben is korlátozottak. A mérsékelt felhasználók számára azonban olyan költségkímélő megoldást kínálnak, amellyel könnyű utazni, és amely elvégzi a munkát.

Ha csak egy hibás billentyűt szeretnél megjavítani a laptopodon, óvatosan húzd fel a szélét, amíg le nem jön, és nézd meg az alatta lévő zsanért. Ha a zsanér megrepedt vagy eltört, akkor egy teljesen új billentyűzet helyett csak egy új billentyűkészletet kell rendelned A készletekhez szerelési útmutató is jár, így végül pénzt takaríthatsz meg.

Félsz attól, hogy ellopják a laptopodat? Fektess be egy nyomkövető szoftverbe, mint például a CyberAngel Security, az Absolute Software laptopokhoz készült Lojack vagy a TheLaptopLock (amely ingyenes). Ezek növelik a laptop visszaszerzésének esélyét, mivel pontosan meghatározzák a regisztrált notebook helyét, amint az csatlakozik a világhálóra.

Teszteld az egeret és a billentyűzetet a kényelem és a funkcionalitás szempontjából. Meg akarsz győződni arról, hogy kezeid kényelmesen érzik magukat ezeknek az eszközöknek a használatában. Teszteld az egér érintőfelületét, hogy meggyőződj arról, jól reagál-e az érintésre. Ha a laptopot otthon is használni akarod, bármikor hozzáadhatsz egy egeret vagy billentyűzetet. Tedd, ha azt tervezed, hogy útközben használod, akkor a csatlakoztatott eszközökre kell hagyatkoznod.

Azok számára, akik sokat végeznek többfeladatos munkát, akkor a RAM fontos jellemzője a laptopjuknak. A legolcsóbb laptopok kevesebb RAM-mal rendelkeznek, mint a drágább modellek. A csúcskategóriás alkalmazások, a játék és a többfeladatos munkavégzés esetén a nagy mennyiségű RAM-mal rendelkező számítógép szükségszerűség lesz, nem pedig opció.

Annak érdekében, hogy a laptop megfeleljen a megtekintési igényeidnek, győződj meg róla, hogy olyan képernyőt választasz, amely elég nagy ahhoz, hogy elegendő munkaterületet biztosítson számodra. Ha gyakran nézed az egyik ablakot, és egy másikban dolgozol, a legkisebb laptop képernyők nem biztos, hogy megfelelnek neked. Minden laptopot, amelyet megnézel, adj egy gyors pörgést a munkarutinoddal, hogy lássuk, működni fog-e.

Most, hogy elolvastad ezt a cikket, sok hasznos tanáccsal töltötted meg az elmédet. A laptopvásárlás most már gyerekjáték lesz, hogy tudod, mit csinálsz. Menj el a boltba, vagy nézz szét az online kiskereskedőknél, és találd meg a tökéletes modellt, szerezd meg a legjobb árat, majd kezdd el élvezni a hordozható számítástechnikát!

A bejegyzés trackback címe:

https://futesszerelesbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr4516563966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása