fűtésszerelő

Fűtésszerelés Budapest, Fűtésszerelő - Péter Segít

Fűtésszerelés Budapest, Fűtésszerelő - Péter Segít

Panel radiátor szerelés

2020. október 19. - Fűtésszerelés Péter

A panellakásokban a radiátor szerelésének a legjobb időpontja a nyári karbantartás. A legtöbb tömbben úgy van megoldva, hogy a szolgáltató leereszti nyáron a rendszert, majd a megbeszélt időpontban visszatöltik. Ez lehet egy hét, egy hónap, változó. Ebben az időszakban érdemes szerelni, mivel ha nem így teszünk, akkor a távfűtő művek kifogják számlázni a rendszer ürítését és töltését. A nyári karbantartás viszont ingyenes.

A panellakások esetében elmondható, hogy vagy egycsöves, vagy kétcsöves fűtés van. Az egycsöves a rosszabb, mivel itt a legmelegebb víz felmegy a legmagasabban lévő emeletre, majd úgy jön lefele. Itt minden radiátor előtt van egy átkötő szakasz. Ha nincs, akkor tudhatjuk, hogy ezeket a radiátorokat nem lehet szabályozni. A kétcsöves esetében van egy előre menő és egy visszatérő cső. Ez sokkal hatékonyabb megoldás.

Csőfagyasztás menete

A radiátor szerelés egyik technológiája a csőfagyasztás. A csőfagyasztás csak akkor tud megtörténni, ha a fűtési rendszerben nem áramlik a fűtővíz, a rendszer le van állítva, valamint, ha a szerelésben érintett csőszakasz szabad hossza legalább 30-40 cm. A csőfagyasztás során nem szükséges az egész lakást, házat tömböt leüríteni, vízteleníteni.

A csőfagyasztás során keletkező jégdugó megakadályozza azt, hogy a folyadék a rendszerből kifolyjon. Ha befejeződött a szerelés akkor a jéggát felolvad, majd a rendszert újra lehet indítani, azonban ilyenkor fontos, hogy újra legyen töltve. 

Csobog a radiátor

Ha azt tapasztalja, hogy csobogó hangja van a radiátornak, akkor feltételezhető, hogy levegő van a rendszerben. Ezt sürgősen meg kell oldani mivel a levegősödés áramlási zavarokat okozhat, hangos lesz a készülék, elkezd belülről rozsdásodni, napról napra egyre súlyosabb lesz az amortizáció.

A radiátor légtelenítést házilag is meg lehet oldani, hogyha a készüléken van légtelenítő szelep. Ezt a szelepet a radiátor szelep ellentétes végén találjuk meg. Rakjunk alá egy edényt majd nyissuk meg. Ha elmúlt a sziszegő hang, és megindult a víz, akkor el kell zárni. Ezzel kész is a légtelenítés

A bejegyzés trackback címe:

https://futesszerelesbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr9816245660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása