fűtésszerelő

Fűtésszerelés Budapest, Fűtésszerelő - Péter Segít

Fűtésszerelés Budapest, Fűtésszerelő - Péter Segít

Fűtésszerelés műanyag csővel

2020. október 07. - Fűtésszerelés Péter

Fűtésszerelés műanyag csővel

Amit a műanyag csöves fűtésszerelésről általában tudni kell: létezik ragasztással, sütéssel (olvasztással), préseléssel, illetve roppantó gyűrűs kötés. Amit javasolni tudok, a préseléses technológia ötrétegű műanyag csővel. Tiszta, gyors szerelés; olcsóbb mint a részcsöves szerelés (mind az anyag, mind a munka), ezáltal mostanában elterjedtebb ennek az alkalmazása. Akár falon kívül, akár falon belül, nem kell festeni, mivel fehér színűek a csövek.

Miért nem javasolom a fűtésszerelést ragasztott műanyag csővel?

Azért, mert a ragasztó nem olvad össze az összeragasztott műanyaggal, ezáltal a felületi kötése gyengébb. De nem azt mondom, hogy rossz, csak az idő múlásával a ragasztó rideggé válhat és megrepedhet a ragasztás. Természetesen itt  megint a minőségnél tartunk, hiszen a mai technológiákkal még hidakat is ragasztanak! Vagy gondoljuk a fogászati alkalmazásra!

A „sütéses technológia” során a ,műanyag csövet a saját anyagával sütik össze. Ez egy jó technológia, de főleg nagyobb átmérőjű csöveknél használjuk. Ezért lakásban, központi fűtés szerelésnél nem elterjedt, mivel a cső átmérője általában kisebb. Ezekhez a szerelésekhez természetesen speciális eszközökre van szükség, ezért a „fűtésszerelés házilag” nem igazán működik.

Központi fűtés szerelés házilag

Ha ön „ezermester” és érez magában ambíciót a központi fűtés házilagos kivitelezéséhez, megfelelő átmérőjű anyagok és a szerelési technológia betartása szükséges, hogy önnek jó központi fűtése legyen. Nem akarom lebeszélni, ha már eldöntötte, hogy maga szerel, de mindenképpen beszéljen tapasztalt központi fűtés szerelővel a munka irányításával kapcsolatban. Ebben mi is tudunk segíteni helyszíni felméréssel, anyagösszeírással, illetve helyszíni szemlével, irányítással. Természetesen ez költség, de ebben az esetben a központi fűtés házilagos kivitelezés is megfelelő minőségű lehet.

Fűtésszerelés házilag.

Ha ön ügyes kezű és nincs tapasztalata, mindenképpen bízza szakemberre a központi fűtésszerelést és ne támaszkodjon a házilagos kivitelezésre, mivel ez hosszú távra szóló és költséges munka. Az is lehet, hogy jól összeszereli a csöveket, de az esési viszonyok vagy a csőátmérő figyelmen kívül hagyása miatt nem fog működni a rendszer. Az is nagyon kellemetlen, ha az élettartam alatt rendszeres hibaelhárítással kell foglalkozni. Higyje el, nem éri meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://futesszerelesbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr7516230872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása