fűtésszerelő

Fűtésszerelés Budapest, Fűtésszerelő - Péter Segít

Fűtésszerelés Budapest, Fűtésszerelő - Péter Segít

Hatékony és gazdaságos fűtési rendszerek

2020. szeptember 23. - Fűtésszerelés Péter

Hatékony és gazdaságos fűtési rendszerek

Senki sem szeret fázni ezért minden megteszünk annak érdekében, hogy valamilyen módon felmelegítsük az otthonunkat. Viszont a fűtésnek ára van. A számláink összegének a legnagyobb részét ez teszi ki. Nem hiába létezik olyan sok fűtési rendszer. Mindenki kiválaszthatja a megfelelő megoldást, viszont ez sokszor nem annyire egyértelmű. Nem könnyű megoldani, hogy egy fűtés rendszer gazdaságos és egyben hatékony is legyen. Ez nem csak a technológiától függ, hanem attól is, hogy milyen az adott épület hőszigetelőképessége.

Amennyiben nem túl jó, akkor a fűtés rendszer beszerelése előtt a hőszigetelésről kell gondoskodni, amit többféle képen meg lehet oldani. Általában az elavult nyílászárók miatt lesz huzatos egy lakás, de az is megtörténhet, hogy a falak sugározzák a hideget a beltérbe. Ez leginkább a betonépületek esetében szokott probléma lenni. Egy hideg lakásban könnyen lecsapódik a pára, ami előbb-utóbb a penész kialakulásához és a falak károsodásához fog vezetni, mivel a nedvesség a festést is tönkreteszi. A fűtési rendszerek közül egy népszerű választásnak szokott számítani a padlófűtést. Általában a nagyobb családi házakban előnyös a használata. A telepítés előtt figyelembe kell venni a padlólapok hőtűrő képességét, hogy nehogy kárt tegyen ezekben működés közben a padlófűtés. Már volt szó a hideg falakról, ám ezeket is fel lehet melegíteni a falfűtés használatával.

Ez a fűtés rendszerek azon kategóriáját képezi, amely egyre elterjedtebbnek számít hazánkban. Praktikus megoldásnak számít, hogyha a falfűtés termosztáttal vezérelhető a különböző helyiségekben. Így minden szobában tetszőlegesen beállítható a falfűtés. Természetesen a mennyezetfűtés sem maradhat ki a sorból, amely költséghatékony megoldásnak számít. Ezeket már a nagyobb csarnokokban, épületekben is lehet alkalmazni, de továbbra is jó szolgálatot tesz a fűtés rendszerek ezen fajtája a családi házakban is. Sajnos hazánkban még nagyon sok helyen elavult technológiát használnak, ami nagyon drága és kevésbé hatékony.

A hagyományos központi fűtés mellé a legtöbben valamilyen kiegészítő megoldást szoktak keresni, ami lehet egy infrapanel, egy elektromos konvektor, vagy egy inverteres klíma. Ezek a berendezések hatékonyak és bőven akad közöttük energiatakarékos változat is, ám ezeknek is fizetnünk kell a működését, az amúgy is magas fűtésszámla mellett. Ha fűtés rendszerekről van szó, akkor mindenképp egy hatékony és gazdaságos technológiát kell találni. Érdemes több szakembert is megkérdezni a témával kapcsolatban, a rendszer beépítése előtt. Ugyanakkor egy helyszíni felmérésre is szükség lesz, mivel minden épület más adottságokkal rendelkezik, amik nagyban befolyásolhatják a fűtési rendszerek működését.

A bejegyzés trackback címe:

https://futesszerelesbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr6316211642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása