fűtésszerelő

Fűtésszerelés Budapest, Fűtésszerelő - Péter Segít

Fűtésszerelés Budapest, Fűtésszerelő - Péter Segít

Kezdj el tanulni a személyes önfejlődésről, hogy fejleszd magad

2021. április 26. - Fűtésszerelés Péter

Kezdj el tanulni a személyes önfejlődésről, hogy fejleszd magad

Mi a személyiségfejlesztés? Ez az, amit akkor kell tenned, ha az életed rutinba került, és kihívásra van szükséged. Az emlékek padlásáról előhúzhatsz valamilyen korai vágyat a teljesítményre, a sportban, a művészetekben vagy a közösségi szolgálatban. Most itt az ideje, hogy ezt a vágyat tényleges teljesítménnyé alakítsd át. Íme néhány tipp, ami segíthet az elindulásban.

Próbálj meg 10 perces blokkokban dolgozni, hogy több munkát végezz el. Igaz, hogy 10 perc nem egy örökkévalóság, és nem is olyan sok idő, hogy mindent el tudj végezni, de ha helyesen használod, nagyon sok mindent el tudsz végezni ennyi idő alatt. Miután letelt ez az idő, tarts szünetet, és kezd újra.

Igyekezz a lehető legjobban elkerülni az élénkítőszereket. A stimulánsok szó olyan dolgokat foglal magában, mint a kávé, az energiaitalok és még a nikotin is. Mindezek a dolgok közvetlenül befolyásolják az anyagcserét. Bár ez nem biztos, hogy mindig rossz dolog, de óvatosnak kell lenned, hogy az is lehet. Ha negatív hangulatban találod magad, figyelj jobban a stimulánsok használatára.

Ne gondolj már annyit magadra. Lehet, hogy ez ellentmondásosnak tűnik, de ha elkezdesz arra figyelni, hogy mit tehetsz másokért ahelyett, hogy annyira aggódnál magad miatt, jó dolgok történhetnek. Mások elismerése, amikor önzetlen tetteket hajtottál végre, csak hab a tortán, és javítani fogsz azon is, ahogyan magadra tekintesz.

Minden évet érdemes azzal kezdened, hogy írsz egy listát azokról a dolgokról, amelyeket szeretnél elérni az év során. Vegyél bele olyan dolgokat, amelyek megvalósítása munkát igényel, de olyanokat is, amelyek szórakoztatóak, mint például egy nyaralás. A lista vezetésével képes leszel látni az összes célt, amit az évre kitűztél, ami segíteni fog abban, hogy fókuszban tartsd, hogy segítsen mindent megvalósítani.

Ha a szokásosnál fogékonyabbnak találod magad a negatív gondolatokra és a kritikus észrevételekre, keress nyomokat a társasági körödben. Felfedezheted, hogy a társaid hozzájárulnak egy erősen pesszimista és maró szemlélethez, és hogy hagyod, hogy ezek az emberek aktívan alakítsák a saját boldogtalanságodat. Próbálj meg pozitív, gondoskodó emberekkel körülvenni magad, akik példamutatóan tudnak vezetni.

Tegyél lépéseket annak érdekében, hogy jobb közreműködővé válj. Az emberek gyakran arra összpontosítanak, hogy mit nyerhetnek egy adott cselekvés elvégzésével vagy egy csoportban való részvétellel, holott valójában azt kellene keresniük, hogyan segíthetnének másoknak a saját hozzájárulásukkal. Ha a tudásodat és a képességeidet mások megsegítésére használod, az növeli az önbecsülésedet, az önképedet és a hatékonyságodat.

Ahhoz, hogy hiteles életet élj, tudatosítanod kell magadban, hogy ki vagy valójában, és mit akarsz valójában. Minden nap szánj legalább 20 percet meditációra. Vizsgáld meg minden nap a tetteidet, és döntsd el, hogy valóban azt teszed-e, amit szeretnél. Határozd meg azokat a dolgokat, amelyek valóban a szíved vágyai, és tervezd meg a lépéseket, amelyeket meg kell tenned, hogy elérd őket.

Mielőtt reagálnál egy kihívásra, szánj időt a gondolkodásra. Még ha csak harminc másodpercről van is szó, ezek a másodpercek időt adnak az elmédnek, hogy feldolgozza azokat az információkat, amelyeket a kezdeti zsigeri reakciód esetleg figyelmen kívül hagyott. Ezt a gondolkodási időt egyébként ne tekintsd oknak arra, hogy ne cselekedj. Határozz meg egy határidős időpontot, amikor dönteni kell.

Ha a környezetedben lévő mindennapi dolgokat pozitív eszközként használod, az energiát ad neked a személyes fejlődési céljaid felé. Ha meghallgatod a kedvenc dalodat, tíz percet adhatsz hozzá az edzésidődhöz, vagy kedvet csinálhatsz ahhoz, hogy egy plusz fél órát tölts egy projekten dolgozva. Millió apró dolog van az életünkben, amelyek olyan jó hatással vannak ránk, hogy jelenthetik a különbséget az elérés vagy elmaradás között, ezért minden egyes alkalmat kihasználva használd ki őket az előnyödre.

Ügyelj arra, hogy nyugodt maradj, és ne reagáld túl a helyzeteket. A stressz gyakori reakció a kellemetlen helyzetekre. Ha csökkenteni szeretnéd a stresszt, győződj meg róla, hogy mély lélegzeteket veszel és megtalálod a módját, hogy nyugodt maradj. A stressz csökkentésének egyik legegyszerűbb módja, ha egyszerűen lelassítasz.

Fogadd el a változást. Bármennyire is nem tetszik, a változás elkerülhetetlen, és minél jobban felkészülten tudod kezelni, annál jobb lesz az életed. Gyakorold, hogy kimozdulj a komfortzónádból, még akkor is, ha nem szükséges, és akkor is képes leszel rá, amikor feltétlenül szükséges.

Mivel minden ember egyedi, a személyes fejlődés lehetőségei szinte végtelennek tűnhetnek. Ne hagyd, hogy ez a végtelen sok lehetőség visszatartson. Az imént olvasott tippek segíthetnek a célod meghatározásában, de csak te tudod megfogalmazni a számodra megfelelő célt. Hagyd, hogy ezek a tippek irányítsanak, de ne korlátozzák erőfeszítéseid.

A bejegyzés trackback címe:

https://futesszerelesbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr7716513434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása